Rune Larsen

Publisert 2. mai 2011
Rune Larsen

Rune Larsen

Rune Larsen erobret TV-publikum med programmet ”Lollipop” på begynnelsen av 90-tallet. Hele 30 programmer og over 300 000 plater med musikk fra 50 og 60-årenes popmusikk var en solid dokumentasjon på seriens popularitet. Men for Rune Larsen var dette mer enn et TV-program. Det var en varm hyllest til den musikken han selv vokste opp med.

Det hele startet i 1964 da en ung, bebrillet bergenser debutterte på Norges kongelige rikskringasting, fjernsynet med en coverlåt av Cliff Richard. Siden den gang har han medvirket og ledet hundrevis av TV-programmer. Det er nok å nevne ”Noteknekk”, ”Absolutt Norsk”, ”Momkarkedet”, ”Larsen Spesial”, ”Scala” og selvfølgelig ”Lollipop”. Men en av de største TV-suksessene er ikke kommet med på rating-listene (fordi man hadde ikke slik lister på midten av 70-tallet), nemlig ”Hele menigheten synger”. Det var en TV-serie som var uhyre populær og som ga Rune en gullplate med ”Han er min sang og min glede”, i følge Dagbladet den mest spilte sangen på Ønskekonserten i 1976.

Rune platedebutterte i 1965 og har siden den gang spilt inn over 30 LP-plater og 14 singleplater. I 1984 startet han plateselskapet Noah A/S hvor artister som Sissel Kyrkjebø, Karoline Krüger og Oslo Gospel Choir debutterte.

Han er også faren til begrepet ”Barnegospel” og har i den forbindelse laget bok og plate med barnegospelsanger.

I 1984 ga han ut boken ”Steg for steg” på Gyldendal og i 1996 skrev han ”Troende til alt” for Lunde Forlag. Den siste boken fikk svært gode anmeldelser og solgte over 10 000 eks.

DU er budskapet

I de siste årene har Rune Larsen holdt kurs og foredrag for næringslivet om verbal og nonverbal kommunikasjon, som heter ”DU er budskapet”.

Rune Larsen – Eidestranda

”Noen tror at et budskap er noe du sier til en eller flere mennesker. Jeg er ikke sikker på at det er en god definisjon”, sier Rune Larsen. ”Min påstand er at ORDENE i det man ønsker å formidle ofte er det minst vesentlige i et budskap – for mottageren. Øynene registrerer mer enn ørene og det må du ta hensyn til hvis du ønsker å engasjere ditt publikum”, sier Rune som bygger sitt foredrag/seminar på erfaringer han har gjort gjennom et langt liv på scenen og i TV-ruten. ”Jeg vet at mange av de prinsippene vi bruker i rampelyset lett kan overføres til en mer hverdagslig form for kommunikasjon”, siere Rune Larsen

Rune er tilgjengelig for konserter, ledelse av show og konferanser. Han er også sammen med Tor Endresen i forestillingen ”Absolutt Oss – Et musikalsk show om å være 16 år uansett alder” og kirkekonserten ”Sendt til verden”

Dette skriver pressen:

Lollipop-show
”Lollipop vant alles hjerter….Gårsdagens show var mye bedre enn TV-programmet .”
(Sarpen – Sarpsborg)

”På forhånd knyttet spenningen seg til hvordan man skulle makte
overgangen fra TV-skjermen til den store scenen. Det endte med suksess .”
(Skien)

”Bare ett ord kan dekke ”Lollipop-Live” på en fullverdig måte: Suverent .
Alt fungerte.”
Bergensavisen

”Det som gjør Lollipop vel verd å se – også for folk som ikke deltok
direkte i begivenhetene den gang på 50 og 60-tallet – er
de musikalske prestasjonene .”
(VG)

”Topp profesjonell underholdning og med en avvæpnende Rune Larsen som
frontfigur, ga Lollipop en helt annen dimensjon enn det som formidles via

TV-skjermen.”
(Trondheim)

”I går kveld oppførte to prosent av Drammens befolkning seg som ”gærninger”.
De hylte og skrek, trampet og klappet , og sang for full hals – og ga blaffen i om naboen hørte det. Helt opp i ”grisebingen” på øverste galleri vrælte de da
Lollipop-feberen slo ut for fullt i to fullsatte hus i Drammens Teater.”
(Fremtiden – Drammen)

”Absolutt Oss” ,
”Magiske øyeblikk”
Terningkast 5
..ga meg hakeslepp og tårer i øynene”
(Trønderavisa)

”…sjarmerte publikum i senk”
(Aure avis)

Terningkast 5
”Vi takker og bukker og klapper og koser oss”
(Bergens Tidende)

”Ultraproft show”
(Driva avis)

”Sendt til verden” en kirkekonsert hvor popmusikk og salmer møtes i kirkerommet.

”Fantastisk i kirka”
”Rune Larsen og Tor Endresen beveget en fullsatt Eide kirke med sitt glødende engasjement og sin fantastiske fremførelser i går kveld.
De som ikke ble rørt og beveget kan umulig ha evnen til å la seg forføre eller bevege. Med spontan sang, negroe spirituals, kjente salmer og tåredryppende Elvis-låter, lot i hvert fall undertegnede seg bevege.
Rune Larsen og Tor Endresen leverte en konsert av de sjeldne, noe publikum heller ikke la skjul på. Stående applaus fra en fullsatt kirke krevde mer.”
Tidens Krav Lørdag 30.juli 2005

”Noteknekk” , basert på TV-programmet av samme navn.
Sceneversjonen av det populære programmet er basert på å aktivisere alle publikummerne og ikke bare noen utvalgte på scnen. En garantert suksess for større firmafester og lignende.

Familiekonserter.
Når publikum er sammensatt av alle aldersgrupper, fra barn til pensjonister, er det viktig å ha artister som kommuniserer på tvers av aldersgrenser. Her er Rune Larsen kanskje på sitt aller beste, enten sammen med Tor Endresen eller sin partner fra Bergen Beat-perioden på 60-tallet, Helge Nilsen.
I en tid som mer og mer deler opp publikum i båser, barnetreff, ungdomstreff, pensjonisttreff, viser Rune at det går an å bygge musikalske broer over generasjonskløften.

julekonserter , sammen med Anita Skorgan, Tor Endresen og Marian Aas Hansen.
”Rune Larsen er den fødte programleder ved slike anledninger, med sin miks av humor og alvor.”
(Fredrikstad Blad)

”Det er ikke ofte man opplever stående applaus og trampeklapp i kirken.”
(Halden Arbeiderblad)

”Så imponerer Tor Endresen med ”O helga natt” Og når alle kommer inn på refrenget, er det så blodet bruser i kroppen og taket løfter seg litt.”
(Østlandets Blad)

”La det være sagt med en gang. Dette var en av de flotteste kirkejulekonsertene vi har opplevd. For dette ble noe langt mer enn en konsert med vakre julesanger. ….Likevel var det Rune Larsens enkle, solide, små verbale innslag som limte det hele sammen og gjorde dette til noe langt mer enn bare en julekonsert med vakker sang……Sangene – de små varme verbale innslagene – innlevelsen – deltagelsen. Til sammen gjorde det denne stille kvelden til en hellig kveld.”
(Asker og Bærums budstikke)

”Tor Endresen sang Ave Maria og hele benkrader gyste og fikk gåsehud”
(Oppland Arbeiderblad)

Rune Larsen har også ved mange anledninger laget spesialsydde program i forbindelse med store jubileer og liknende.
For aldersgruppen 30+ er det knapt noen som fungerer bedre enn det Rune Larsen og co. kan komme opp med. Humor og stor musikalitet er to nøkkelord som beskriver hva de til en hver tid gjør på scenen.

Besøk Rune Larsens eget nettsted!

Pressebilde 1 Rune Larsen

Pressebilde 1 Rune Larsen

Pressebilde 2 Rune Larsen

Pressebilde 2 Rune Larsen

Pressebilde 3 Rune Larsen

Pressebilde 3 Rune Larsen

Plakat: «Troende til alt» | Eldre ressebilde | Rune Larsens hjemmeside

 

Booking / kontakt : rune@frikk.no Tlf 92 68 72 12

 

Share Button
Nøkkelord: rune larsen
Bestill Rune Larsen!

OBS: Alle felt merket med * må fylles ut!
Navnet ditt *

E-post *

Telefon *

Emne *

Melding *

Frikk Musikk

Tlf. 92 68 72 12 – epost post@frikk.no