Frode Alnæs

Publisert 24. apr 2014
Klippson Bacalaocaster

Frode Alnæs med sin Klippson Bacalaocaster spesialbygde klippfiskgitar. Etter eget utsagn et svært godt instrument.

Den travle og produktive gitarist, komponist, entertainer, event-vert, programleder og humorist Frode Alnæs er nå i gang med forberedelsene til en soloplate som er planlagt innspilt i september. Han forteller at vi denne gangen kan se fram til en pop-plate, og en skal ikke se bort fra at noen av låtene fra denne platen kan finne veien til hitlistene.
Et annet prosjekt som opptar Frode om dagen er utforming av soloforestillingen «Klassiske perler for svin«. Dette blir en humoristisk studie av forholdet mellom gitaristen og gitaren. Dette er et område som knapt noen vet mer om enn Frode selv. Han omtaler selv gitaren som en del av kroppen. Mange vil glede seg til dette, bare ved tanken på hvordan Frode vil framstille forskjellige måter å holde og behandle en gitar. I dette gitarshowet blir vokalisten den store fienden. Et element som også sikkert kommer med i showet, er en riff-quiz som blir prøvd ut i disse dager på diverse Frode Alnæs-konserter. Ingrid Bjørnovs humoristiske piano-show har nok bidratt noe til at ideen til gitar-showet har modnet hos Frode.

Frode Alnæs har uvanlig musikalsk spennvidde. Han opptrer like gjerne i jazz-besetninger som med pop og blues-rock. Bestillingsverket til Tahitifestivalen i 2011 kalte han «Kanestraum«, et lyrisk stykke komponert på hytta ved Kanestraumen på Nordmøre. Stykket gjenspeiler en fase i livet med mange endringer. Les mer om stykket i Adresseavisa.

Frode Alnæs komponerte operaen Donna Bacalao, som ble urfremført i 2008 på nybygd scene for et amfiteater i fjæresteinene i Kristiansund. Donna Bacalao nyter stadig stor suksess, og har vært framført nesten hvert år etter premieren. Handlingen beskriver klippfiskbyens historie, og de fargerike møtene mellom nordmøringer og sydlandske klippfiskkjøpere.

Frode Alnæs er et sjeldent multitalent. For de fleste kanskje mest kjent som gitaristen i ”Dance With A Stranger” bandet som høstet tre spellemannspriser: for tittel-albumet i 1988, andre-albumet «To» i 1989 og årets spellemann 1991. Alle bandets CD`er solgte langt over 100.000 hver! I de fleste band er det vokalisten som er den naturlige frontfigur, og Øyvind Elgenes fungerer så absolutt som dette i Dance With a Stranger! Likevel er det Frode som på mange måter blir det naturlige midtpunkt på scenen, han har en utrolig flott utståling og kommunikasjon med publikum, det er jo dette som karakteriserer store artister. Frode skrev for øvrig alle låtene som er utgitt av DWAS.
Frode AlnæsHan har etter hvert fått utfolde seg med sine mange talenter. Som glimrende gitarist: ikke alle vet at Frode også er en jazz gitarist av internasjonal klasse. Han har gjort stor innsats for Plan, organisasjonen som driver barnefokusert bistandsarbeid i 49 land. Frode har også et stort komisk talent, og gir faktisk landets mer kjente stand up komikere sterk konkurranse!! Han er også dyktig og ettertraktet konferansier både for private og for næringslivet.

Veldig respektable menn – De musikalske dvergene og Frode Anæs. Sanger av Ray Davies og the Kinks

Frode samarbeidet i 2004 med Bergensbandet De Musikalske Dvergene om CDen «Veldig repektable menn». Platen består av norske versjoner av mange kjente Kinks-sanger (Tylden).

Foruten å være et naturtalent, er Frode også en musiker som har gjennomført musikkstudier! Han er en ettertraktet komponist ved festspill og opera. Han har også sin egen festival ved navn Tahiti-festivalen som arrangeres hver sommer I Kristiansund. I 2008 hadde festivalen en lang rekke spennende internasjonale artister som opptrådte der. Her er også kunstutstilling og konferanser, alt organisert og tilrettelagt av Frode – han kaller seg «åndelig leder».
Frode har også gitt ut CD`en ”Frode” som så absolutt viser at Frode står på egne ben. Her får han også vise for en glimrende musiker, arrangør – og ikke minst vokalist han her.

Som antakelig første gitarist i Norge og verden fikk Frode Alnæs i 2011 spesiallagd en Klippfisk-gitar, noe som passer spesielt godt for den fremste artisten fra klippfiskbyen Kristiansund! Les mer om dette, og se og hør gitaren i aksjon, i Moss Avis

Opplev Frode Alnæs – en opptreden med han blir aldri kjedelig!
Bestill Frode Alnæs: booking@frodealnaes.com
TLF 92 68 72 12

PRESSESKRIV Frode Alnæs

Frode Alnæs er kjent som en av landets fremste gitarister. Han er en begavet komponist og etterspurt artist. I løpet av sine 30 år som profesjonell musiker har han spilt med de fleste av våre fremste musikere innen nær sagt alle sjangere.Frode Alnæs har en stor musikalsk spennvidde. Mange kjenner han som humørfylt frontfigur og låtskriver i en av Norgeshistoriens største popsuksesser ”Dance With a Stranger”. Han er opphavsmann til samtlige av bandets udødelige melodier som ”Long december night”, ”Everyone needs a friend” og ”Invisible man” samt verdenskjente ”Vitae Lux” som en rekke andre artister senere har spilt inn. Han har komponert operaen ”Donna Bacalao” og levert en rekke bestillingsverk til ulike festspill og festivaler. Frodes siste store engasjement var som utøvende musiker og musikalsk leder i Rikskonsertenes og Riksteatrets store suksessoppsetning ”Let it Rock” som samlet fulle hus på nærmere 60 scener i hele Norge.

Frode er en høyt respektert og populær artist, som de fleste har et forhold til. Han er kjent for å oppnå nær kontakt med sitt publikum – han rett og slett elsker sitt publikum!

Se og hør Frode Alnæs & the Frogs med spesielle gjester Knut Reiersrud og Vidar Busk Live in Hell september 2011:

KONTAKT FRODE ALNÆS DIREKTE HER : frode@frikk.no

Mer om Frode Alnæs på Wikipedia

Share Button
Nøkkelord: frode alnæs
Bestill Frode Alnæs!

OBS: Alle felt merket med * må fylles ut!
Navnet ditt *

E-post *

Telefon *

Emne *

Melding *

Frikk Musikk

Tlf. 92 68 72 12 – epost post@frikk.no