Benny Borg

Publisert 3. jul 2014

Balladen om Cornelis Vreeswijk sunget og fortalt av Benny Borg.

Benny Borg

Benny Borg

Kjære publikum!

Siden jeg møtte Cornelis Vreeswijk etter hans gjennombrudd på 60-tallet, har jeg vært en stor beundrer. Sjelden har en nordisk artist skrevet tekster og melodier som engasjerer så sterkt !

A fortelle hele historien om Cornelis Vreeswijk er nær sagt umulig . Det ville ha blitt en forestilling som hadde vart i fere dager. Men gjennom å lytte til tekstene hans far man et rimelig godt bilde av denne bemerkelsesverdige mannen. Som han selv sa: <<Det mesta jag har skrivit handlar ju i stor utsträckning om mej sjäv >>.

Cornelis elsket å turnere i Norge. Her følte han seq verdsatt og ikke fulgt av en stadig mer pågående svensk presse, som var mer opptatt av hans private problemer enn hans kunstneriske virke. Og det begeistrede norske publikummet kvitterte med å fylle opp konsertlokalene.

Cornelis døde så altfor tidlig, bare femti år gammel. Man kan jo bare forestille seg hvor mange uskrevne, geniale tekster som gikk i graven med ham.

Ved sin bortgang hadde han en skattegjeld til den svenske staten på over 700.000 kroner. I dag er et fond som ble opprettet i hans navn verdt over 15.000.000 kroner. Dette beviser at Cornelis lever videre gjennom  den arven vi har en plikt til å ivareta.

Vennlig hilsen,

Benny Borg

Bestill Benny Borg direkte til ditt arrangement her: benny@frikk.no

eller på telefon 92 68 72 12

Share Button
Bestill Benny Borg!

OBS: Alle felt merket med * må fylles ut!
Navnet ditt *

E-post *

Telefon *

Emne *

Melding *

Frikk Musikk

Tlf. 92 68 72 12 – epost post@frikk.no