Bestill Artist!

OBS: Alle felt merket med * må fylles ut!
Navnet ditt *

E-post *

Telefon *

Emne *

Melding *

Frikk Musikk

Tlf. 92 68 72 12 – epost post@frikk.no

Underholdning og artister til julebord!

Rune JohnsenBjørn Jensen
Finn Tokvam. Foto: SamlagetClaus Sellevold

Bjørn Jensen, Rune Johnsen, Claus Sellevold og Finn Tokvam er bare noen få av artistene vi kan tilby til nettopp ditt julebord.

Sommeren er definitivt over, og det er allerede på tide å tenke på julen som kommer,  og ikke minst underholdning for årets julebord / julearrangement.

Frikk Musikk AS har levert underholdning og artister i 20 år både til private og til næringslivet. Vi vet hva som fungerer, og ikke minst, hva som ikke fungerer! Vi har management på flere av Norges flotteste artister, men etter alle disse årene i bransjen har vi et utrolig stort nettverk av artister, band og underholdere ! Vi kommer gjerne med uforpliktende tilbud for underholdning for ditt julebord, spør oss!

Ta kontakt for et tilbud på artister til deres julebord: post@frikk.no eller tlf. 92 68 72 12

Julebord historisk

Julebordet er muligens en slags fortsettelse av tradisjonen med juleblot fra hedensk tid. Denne rituelle festen skulle sørge for god mattilgang det kommende året.

I vår tid er julebordet den stående buffeten med både kalde og varme retter med tildels typisk julemat som hoteller og restauranter byr på i tiden opp mot jul hvert år. I eldre tider trodde folk at de døde kom på besøk julenatten. For å blidgjøre dem var det vanlig å la julemat bli stående framme på bordet hele julenatten. Dette ble også for kalt julebordet. Det var også vanlig at fattige og omstreifere kunne få nyte av julebordets overflod.

Den moderne versjonen av julebord, der firmaer og foreninger kjøper rikelig servering av julemat til sine ansatte eller medlemmer på restaurant eller hotell, skriver seg tilbake til drøyt hundre år siden, da de velbemidlede begynte å reise bort i juleferiene, og det oppsto et marked for servering av julemat i overflod. Som firmafest er julebordet første gang nevnt i 1961. Noen mener julebordet er blitt en moderne rituell fest der fellesskapet med kolleger og firma skal forsegles. Det er forekommer likevel av og til at julebordet har tilnærmet motsatt effekt, ved at undertykte frustrasjoner og tidligere ukjent begjær kan kommer opp til overflaten under påvirkning av for store mengder alkohol.

Svinekjøtt er en fast ingrediens på julebord, men er til en viss grad på vikende front. Pinnekjøtt og fiskeretter som rakfisk og lutefisk blir stadig mer populære i jula.

Hoteller og restauranter har gode tider i julebordsesongen, og det samme gjelder drosjenæringen og mange båtruter, som arrangerer julebord ved kai, eller på vanlig rute.

Share Button