Olav Stedje

Publisert 3. mai 2012
Olav Stedje

Olav Stedje

OLAV STEDJE: IKKJE UTAN DEG (2010)
Til tross for at han nå har vært turnerende artist i drøyt 30 år har han bare såvidt kommet ut med et tosifret antall studioalbum. Hans forrige album kom for snaut to år siden og var Olavs første konsertplate («I levande live»). Det er en av grunnene til at det alltid er en begivenhet når Olav Stedje er ferdig i studio. En annen grunn er at Olavs stemme er en av de vakreste og mest gjenkjennelige i landet.

Låtmaterialet er en tredje, så dermed er det svært kjekt, og på tide, å kunne meddele at her finnes 11 skreddersydde melodier for Stedjes fløyelsmyke stemme, skrevet av bl.a. Svein Dag Hauge, Christian Nystrøm, Stian Joneid, Jon-Willy Rydningen. Når så i tillegg noen av våre ypperste ordkunstnere (Are Kalvø, Ingvar Hovland, Finn Tokvam) er med og setter ord på det hele, blir «IKKJE UTAN DEG» en utsøkt Olav Stedje-opplevelse. Hør bare på den vakre tittellåten og den underfundige «Alle andre kom for kakene». Her er det også gjort plass for en mer fartsfyllt side av Stedje, som i «Rocka budeie» og «Respatexpalass». Samarbeidet med Lavas Svein Dag Hauge er her fortsatt. Svein Dag korer, spiller gitarer, mandoliner og keyboards og har produsert albumet.

OLAV STEDJE FIKK MEDAAS PRISEN Nordhordland (2008)

Etter 6 sølvplater (over 25.000 !) og velfortjent spelemannspris for «Tredje Stedje»er han etterhvert blitt «folkeeie»

Olav kom alvor i rampelyset da han på slutten av syttitallet begynte samarbeidet med «LAVA». Siden kom låtene på rekke og rad: «Ta meg med, Vi vandrar saman, Ein nordmann sin draum» o.s.v.

C.D’en «Bot og Bedring» kom ut i 1995. Produsert av hans mangeårige samarbeidspartner Svein Dag Hauge, er denne produksjonen nok en bekreftelse på den solide kvalitet og tradisjon som Olav Stedje står for.

Olav Stedje synger på Sogndals supportersang «Stao no pao»:

 

Olav Stedje ny CD 016Olav Stedje ny CD 027Olav Stedje ny CD 042

En liten lydprøve:

      1. 03 Olav Stedje Vi vandrar saman kutt

Ha en hyggelig kveld med OLAV STEDJE ! Kontakt Olav direkte her : Olav@frikk.no

Pressebilder 2010 Olav Stedje

Olav Stedje i RockipediaRockheim om Olav Stedje

Kontakt OLAV STEDJE: olav@frikk.no eller tel 92 68 72 12

Share Button
Nøkkelord: olav stedje
Bestill Olav Stedje!

OBS: Alle felt merket med * må fylles ut!
Navnet ditt *

E-post *

Telefon *

Emne *

Melding *

Frikk Musikk

Tlf. 92 68 72 12 – epost post@frikk.no