Les mer på Helge Nilsens hovedside

Helge Nilsen på Glade Rosenkrantz 31.5 – 1.6.13

Publisert 30. mai 2013

Helge Nilsen De aller beste vokalistene i Norge, kommer fra Bergen, slik har det alltid vært .. basta ! En av de i det absolutte toppsjiktet er Helge Nilsen som i 2013 er så absolutt «still going strong» Les den fantastiske historien om Helge :

En av norsk popmusikks levende legender kan i dag snart se tilbake på snart 50 år i underholdningsbransjen. I 1964 gjorde nemlig Helge Nilsen en dobbelt-debut som ingen andre bergensere har kopiert. Han spilte inn sin første plate og fikk plassen som ”centerløper” på Brann i samme løperrekke som Roald ”Kniksen” Jensen og Rolf Birger ”Pesen” Pedersen.  Å spille fotball på den gang Brann’s topplag ble nemlig også definert som underholdning.

Sammen med gruppen The Stringers deiste Helge inn på VGs Top 10-liste med ”Do you love me anymore”, og begrepet ”Bergen Beat”, som for øvrig ble skapt av Rolv Wesenlund var en realitet. Flere plater fulgte og året etter inngikk Helge et musikalsk kompaniskap med Rune Larsen.  De to bergenserne representerte Norge på den store ”Hit House”-festivalen i København i 1965 og året etter mottok de den norsk sølvplaten for ”Per Spelemann”. Etter at The Stringers-epoken var over startet Helge sitt eget band som hadde flere store Norsk-topp slagere på 70-tallet. ”Moviestar” lå på førsteplass i 8 av 8 mulige uker, men også flere andre sanger oppnådde gode plasseringer.  Helge Nilsen har gjennom snart 50 år i bransjen vist en levedyktighet som få andre kan oppvise maken til.

Bestill Helge Nilsen for ditt arrangement her : post@frikkmusikk.no eller tlf 92 68 72 12

 

Share Button
Bestill Helge Nilsen!

OBS: Alle felt merket med * må fylles ut!
Navnet ditt *

E-post *

Telefon *

Emne *

Melding *

Frikk Musikk

Tlf. 92 68 72 12 – epost post@frikk.no