Helge Nilsen

Publisert 29. aug 2013
Helge Nilsen med Jannecke Nielsen (tv) og Linda Ekeland

Helge Nilsen med Jannecke Nielsen (tv) og Linda Ekeland

Fremdeles like aktiv etter  50 år i bransjen
Helge Nilsen med spennende underholdnings-pakker.
En av norsk popmusikks levende legender kan se tilbake på 50 år  år i underholdningsbransjen. I 1964 gjorde nemlig Helge Nilsen en dobbelt-debutt som ingen andre bergensere har kopiert. Han spilte inn sin første plate og han fikk plassen som ”centerløper” på Brann i samme løperrekke som Roald ”Kniksen” Jensen og Rolf Birger ”Pesen” Pedersen. Å spille fotball på den gang Brann’s topplag ble nemlig også definert som underholdning. (Men det var den gangen)!
Sammen med gruppen The Stringers føk Helge inn på VGs Top 10-liste med ”Do you love me anymore”, og begrepet ”Bergen Beat” som ble skapt av Rolv Wesenlund var en realitet. Flere plater fulgte og året etter inngikk Helge et musikalsk kompaniskap med Rune Larsen som fremdeles er inntakt. De to bergenserne representerte Norge på den store ”Hit House”-festivalen i København i 1965 og året etter mottok de den norsk sølvplaten for ”Per Spelemann”.
Etter at The Stringers-epoken var over startet Helge sitt eget band som hadde flere store Norsk-topp slagere på 70-tallet. ”Moviestar” lå på førsteplass i 8 av 8 mulige uker, men også flere andre sanger oppnådde gode plasseringer.
Helge Nilsen har gjennom 40 år i bransjen vist en levedyktighet som få andre kan oppvise maken til. Da Lollipop-showet skulle flyttes fra TV-skjerm til konsertsalene, var det naturlig at Helge var en av gjestesolistene. I 1993 deltok Helge i Melodi Grand Prix, sammen med Rune Larsen og sangen de fremførte, ”Det skulle vært sommer” er siden blitt en signatur-låt for Helge.
Helge Nilsen produsert den første Lollipop – platen som solgte til platina,og har utover det mottatt en rekke platetrofeer (sølv,gull,diamant og platina-plater) for platesalgsalg i disse årene.
Helge har vært initiativtaker og produsent for noen av de mest vellykkede konsertene i Bergen de siste årene. Det kan nevnes at nesten hundre norske (og utenlandske) toppartister har vært med å gjennomføre de ca 25 såkalte ”hyllest-koserter” for artister som Elvis Presley,Elton John, Tom Jones The Eagles m.m- på Banco Rotto. ABBA var et av hyllest prosjektet som slo alle publikumsrekorder hver gang det ble arrangert .Helge har en sikker nese for hva folk vil ha. Noe han selv drar nytte av når han er ute for å spille til dans eller holde konserter i små eller store format.
For tiden er Helge Nilsen aktuell i forskjellige ”format”.Det kan nevnes:
Helge Nilsen ( i duo sammen med en musiker)
Helge Nilsen (sammen med datteren Janecke)
Helge Nilsen( sammen med Jannecke og Linda Ekeland (sistnevnte også kjent fra” kortsporten” på TV Hordaland)
Skulle det i i noen sammenheng være behov for ytterlige varianter,så kan opptreden med Rune Larsen eller/ og Tor Endresen og / eller Egil Eldøen og / eller Jannecke og Linda være et format som skulle passe for de fleste.
Enda en variant som kunne være aktuelt er Helge Nilsen’s Orkester (9 personer).
I disse forskjellige ”konseptene”, presenterer Helge en musikalsk kavalkade myntet på et voksent publikum til både konsert og dans Det er desverre ikke så mye rapp,techno og hip hop på programmet, men så er det til gjengjeld mye melodiøs pop-musikk for dem som liker alt fra Everly Brothers og The Eagles ,Shania Twain til …… Musikken som presenteres er fra 50,60,70,80 0g 90 tallet, samt hits ifra det nye tusenåret.
Alle musikalske bakgrunner er ferdig innspilt, noe som gjør at disse forskjellige musikalske pakkene er lett å håndtere. Gode vokalister gjør at man både får en ”live” opplevelse, samtidig som lydbilde LÅTER STORT.
Siste Bidraget fra Helge Nilsen var det storslåtte arrangementet 16 oktober 2004 i ARENUM, som hadde merkelappen: ”BERGEN i BEAT gjennom 40 år”. 1600 fornøyde publikummere hyllet Bergens Pop – kjendiser.
Helge Nilsens forskjellige musikalske-pakker kan brukes som underholding/event, og ikke minst til dansearrangementer. Uansett blir det vakre harmonier og mye god popmusikk, fremført av norsk pops veteraner.
Ta gjerne også en prat med Helge om ideer og opplegg for arrangementer som skal gjennomføres.

Bestill Helge direkte her: helge@frikk.no eller på tel 92 68 72 12

 

Share Button
Bestill Helge Nilsen!

OBS: Alle felt merket med * må fylles ut!
Navnet ditt *

E-post *

Telefon *

Emne *

Melding *

Frikk Musikk

Tlf. 92 68 72 12 – epost post@frikk.no