Kokk og humorist!
Frode Aga er en norsk kokk, mest kjent som TV-kokk i NRK, men også en humorist av sjelden klasse ! Han var først kjøkkensjef på Engebret Cafe i Oslo, så ved Sunnfjord hotell i Førde. I 1984 ble hans kunstverk av en rett kåret til mest elegante fiskerett ved akvakulturmessen i Verona. I 1995 ble han (uoffisiell) norgesmester i juging og startet samme året sitt mangeårige engasjement som TV-kokk og historieforteller i Snurrepiperier under ledelse av Kjell Fuglehaug. Mellom 1998 og 2003 var han ofte i Kokkekamp under ledelse av Brita Garden. I kvelden før kvelden med Kjell Fuglehaug som programleder, og det var under Fuglehaug han i 2004 startet i programmet Fra loft og kjeller. Det var Frode Aga som i episode 3 av Den store fisketuren, reiste til Zimbabwe sammen med Per Ståle Lønning, Steinar Bastesen og Yngve Hågensen. I 2011 ble han nominert til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris.
Frode Aga er kjent for å tilberede de nydeligste værtestikler, som serveres i restauranten hans på Geilo og serverer dem gjerne med en frodig historie som passer til retten.
Dagens Næringsliv gjengir i en reportasje et par typiske bemerkninger fra Frode, som: «Jeg pleier å si at jeg har fem døtre og sex med kona.»
Eller en svenskevits: «– Vet du hvorfor Jesus ikke er født i Sverige?
– ??
– De fant ikke tre vise menn og en jomfru.»
I artikkelen får man oppskriften på noen Aga-godbiter i retten Orrfuglbryst med frikadeller og selleritimbal. Les og bli fristet – og inspirert!
Hvorfor ikke bestille Frode Aga til din helt spesielle dag for å spesialdesigne din egen meny, og ikke minst underholde dine gjester !
Kontakt Frode Aga direkte her frode.aga@frikk.no eller Tlf 92 68 72 12