Øivind ELG Elgenes

Publisert 20. aug 2015
ELG – Øivind Elgeneselg1   
Født: 1958
Tekstforfatter, vokalist, gitarist og låtskriver, fra Kristiansund – byen som i samme perioden også fostret kjente artistnavn som Lynni Treekrem og Frode Alnæs.

Øivind Elgenes er velsignet med en sterk og karakteristisk stemme, som han bruker på en like følsom som kraftfull måte i sjangere som country, gospel, soul, blues og rock, men også i klassiske lieder som på Remembrance (2000). Elg behersker en helt uvanlig bredde i sjangere!

ELG opptrer gjerne som gjestevokalist for kor, orkester og i andre sammenhenger. Og han har sitt eget band – ELGband – som består av de eminente musikerne, Kyrre Sætran, Eivind Gjelberg, Trond Helge Johnsen, Inge Bævre, samt av og til Simen Evenrud, Ronni Le Tekrø og Jeff Wasserman på vokal og div. gitarer og Inger Lise Bø Bævre.

Last ned presseskriv om ELG i forskjellige pakninger (jpg-bilder):
ELG solistELG duoELG kor/korps/bandELG trioELG band

Elg ble først virkelig kjent som vokalist i Dance With A Stranger, der den hans eminente, sterke stemme nådde langt ut i verden og oppnådde både spellemanspriser og store salgstall.

elg3elg4elg5stor


Albumliste:

  • Som første gang (1997) – norske tekster, akustisk
  • Remembrance (2000) – romanser fra 600-tallet til 1950, klassisk, jazz, rock.
  • The Way Life Goes (2004) – druknet i oppstyr om 0,2 gram fra Amsterdam
  • Storm (2010) – God kritikk, turne
  • Lucky one (2013) – Ronni Le Tekrø – sentral – Sveinung Hovensjø bass

I det første soloalbumet Som første gang (1997) viser ELG seg fra en hittil ukjent side: med norske tekster og en rekke vakre ballader. Med akustisk gitar og didgeridoo på flere kutt, er dette et vakkert og stemningsfullt album, der Elg selv står for all musikk og tekst, mens Bjørn Nessjø er produsent.

Neste store prosjekt for Elg var noe helt annet – et albumet Remembrance (2000), med både moderne og århundregamle klassiske lieder. Pianisten Grete Helle Rasmussen og Elg hadde allerede et konsertsamarbid der de sammen framførte klassisk musikk i egen personlige versjon. De opptrådte blant annet hos Norske Sangpedagogers Forbund, og forteller i Dagbladet om overveldende positiv respons. – Han har ikke dette skolerte filteret som andre klassiske musikere har i tilnærmingen til stoffet. En klar fordel, da får han en nærhet til musikken som synes å ha blitt borte i mange av dagens framføringer, sier pianisten Rasmussen, som akkompagnerer på albumet.

I 2004 kom soloplaten The Way Life Goes – et strålende gjennomført amerikansk roots-album, med et strålende band bak Elg, som høres ut som han aldri har vært annet en en trofast amerikansk rootsmusiker.

Albumet Storm fra 2010, er på norsk, og inneholder et flott knippe gamle og nye låter. Den gamle «hippien» Elg tar her et langt skritt ved å ta med seg rapperen Vinni på sporet «Gal nok» – egentlig ikke overraskende for en multi-sjanger-artist som Elg! Mange av låtene på albumet har «surret og gått» i hodet hans i mange år, får de endelig får sin endelige form når de kommer med i et album (Dagbladet).

Lucky One kom i 2013, og Elg tar opp arven fra Dance With a Stranger med sangbare soul-inspirerte låter med engelsk tekst. Samtidig beveger han seg i retning hardmetall ved å gi Ronni Le Tekrø stor plass i lydbildet med røff gitarlyd av mange varianter. Samtidig er tittelsporet og et par andre låter mer preget av amerikansk roots eller bluegrass. Elg lar oss forstå hvor det musikalske hjemmet hans befinner seg.


Bestill ELG til ditt arrangement – med ELGband, eller som vokalist til ditt eget band, kor eller orkester!

Direktekontakt  : elg@frikk.no  eller booking telefon 92 68 72 12

Share Button
Bestill Øivind ELG Elgenes!

OBS: Alle felt merket med * må fylles ut!
Navnet ditt *

E-post *

Telefon *

Emne *

Melding *

Frikk Musikk

Tlf. 92 68 72 12 – epost post@frikk.no