Les mer på Country Snakess hovedside

Country Snakes

Publisert 26. nov 2015

LOGO-Country-snakesDet legendariske country-bandet Country Snakes er et av tidenes mestselgende norske band, med rundt 1 million solgte plater. De er idag Bjøro Hålands backingband slik de var på 70/80-tallet.
Country Snakes ble startet av Knut Erik Steen og Kjell Hjemmen tilbake i 1967.
Gruppen trekker mellom 10.000 og 20.000 mennesker på utekonserter og ofte 4.000 mennesker på vanlige dansetilstelninger som eneste attraksjon! Da er betegnelsen «legendarisk», som brukes om Country Snakes i musikkleksika, ikke å ta for hardt i.

Country Snakes ble startet av Knut Erik Steen og Kjell Hjemmen tilbake i 1967.

Bjøro Håland, Country Snakes og Crowtown

Bjøro Håland, Country Snakes og Crowtown

Gruppen ga ut sitt første album «PÅ NORSK MED COUNTRY SNAKES» hos Arne Bendiksen på tidlig 70-tall, for så parallelt med medvirkning i Vidar Lønn Arnesen`s «Landhandel»-programmer på NRK å være ryggraden på de tre første «COUNTRYFEST»-platen på Arve Sigvaldsens TALENT.

Ottar Johansen, Lillian Askeland og Bjøro Håland var vokalister med gruppen.

Country Snakes, Kjell Hjemmen, Terje Stensholm, Leif Asbjørn Dørme og Ansten Josefsen startet i 1978 sitt eget plateselskap, Toneproduksjon A/S, med seg selv, Anne Engh og Bjøro Håland i stallen. Dette resulterte i særs høye salgstall for alle innvolverte. På sin egen label TONEP utga de bl.a. Bjøro Håland`s første 2 soloalbum, «To my friends» og «My Nashville Album», soloalbum med Anne Engh og 6 album med seg selv.

DAGBLADET arrangerte i 1980 og 1981 «DAGBLADETS ØNSKEKONSERT» i Oslo Konserthus. Bladets lesere stemte frem de mest ønskede artistene i Norge, og Country Snakes var med både i 80 og 81. Bandet fikk en overveldende stemmeandel, kun slått av Arve Tellefsen.

Country Snakes med Bjøro HålandPå grunn av sin store stemme gjorde Bjøro Håland med sitt band Country Snakes stor suksess i både 1980 og 1981 i Mervyn Conn`s store påskearrangementer på Wembley Arena i London. Suksessen med Bjøro Håland i front resulterte da også i at platen «Wembley 80» solgte over 180.000 eksemplarer bare i Norge. Suksessen på Wembley kreerte en 14 dagers turne i Skottland.

Country Snakes med Bjøro Håland

Leif Asbjørn Dørme som var steelgitarist og leadgitarist i bandet i over 20 år døde desverre altfor tidlig.
I 2011 ble bandets gamle medlemmer, Terje Stensholm, Kjell Hjemmen og Ansten Josefsen, forsterket med Bjøro Hjemmen (gitarer, mandolin og vokal) og Egil Skjelnes (steelgitar).
Disse utgjør i 2015 Country Snakes.

Bjøro Hjemmen er også ett av medlemmene i brødretrioen CROWTOWN, som ofte også opptrer sammen med Bjøro Håland & Country Snakes.
Egil Skjelnes, norges mest profilerte steelgitarist,(forruten å ha medvirket på en mengde innspillinger med kjente artister) har bl.a. en fortid med Cato Sanden og «Flying Norwegians».

Bestill Country Snakes til ditt arrangement: epost til post@frikkmusikk.no,
eller telefon 92 68 72 12.

Share Button
Bestill Country Snakes!

OBS: Alle felt merket med * må fylles ut!
Navnet ditt *

E-post *

Telefon *

Emne *

Melding *

Frikk Musikk

Tlf. 92 68 72 12 – epost post@frikk.no