Anita Hegerland

Publisert 10. mar 2017

Anita Hegerland 2016, foto: Inger Merete SkarpaasAnita Hegerland er megastjerne i mange land. Men samtidig er hun en nær, folkelig og tilgjengelig artist hjemme i Norge. Hun er Norges mestselgende soloartist gjennom tidene! Anita er en mer allsidig artist enn de fleste er klar over! Hun synger like gjerne i tyske tv-show for mange titalls millioner på julekvelden, i kirkekonsert med enkelt gitarakkompagnement i bygdekirken nær deg, eller turnerer med powerrock-bandet Starfish.

Anita Hegerland kan bestilles til store og små arrangementer, akustisk eller elektrisk:

  • Med sin faste gitarist Espen Rogne
  • Med gitarist og keyboard
  • Med bandet Starfish
  • For full konsert

Repertoar avtales, og kan inneholde alt fra de store slagerne hun hadde som barnestjerne, låtene hun ble kjent med sammen med Mike Oldfield, nyere materiale fra barneplaten hennes, eller fra de siste platene med Starfish. Eller salmer og folketoner (se klippet fra julekonsert nedenfor).

Kontakt anita@frikk.no for ditt arrangement nå!

Hvis jeg var en fugl - 1969

Hvis jeg var en fugl – Anitas første singelplate, 1969

Voksne mennekser har vokst opp med Anita Hegerland som hele landets barnestjerne. Hun ble oppdaget som 7-åring i 1968 av talentspeideren Fredrik Friis da hun sang på torget hjemme i Sandefjord. Lokalavisen skrev etterpå at ‘en stjerne ble født på torvet’. Seks måneder seinere kom den første singelplaten hennes «Hvis jeg var en fugl / Albertino». Kort tid etter kom den føste LP-platen, som solgte over 120.000 eksemplarer. Ingen tvil: Anita Hegerland var allerede blitt popstjerne, 8 år gammel.

Stjerne i Sverige: I 1970 ble Anita tidenes yngste til å nå førsteplass på Svensktoppen, med låten ‘Mitt sommarlov‘. Denne singelen solget i over 250.000 i Sverige – en sang som jevnlig spilles den dag i dag. Anita er en av få norske som har klart å bli store stjerner i Sverige. Hun opptrer fortsatt på store svenske scener, og samarbeider med en rekke svenske artister.

Anita Hegerland: Schön ist es aut der Welt to sein

Fra video med Anita Hegerland og Roy Black med Schön ist es aut der Welt to sein, på youtube. Klikk på bildet for å se videoen!

Stjerne i Tyskland: Men det er i Tyskland Anita har sitt mest tallrike publikum. I 1971 solgte hun nesten to millioner plater av hiten ‘Schön ist es auf der Welt zu sein som hun spilte inn sammen med Roy Black. Dette året var Anita verdens mestselgende barnestjerne – bare en annen var i samme klasse: Michael Jackson, med ‘Got to be there.

Anita ble en av de største barnestjernene gjennom tidene, men som Mike Oldfield alltid sa til Anita: «Du er så mye mer enn det. Stemmen din er som et instrument, det er det jeg elsker med den, du kan synge alt.»

Som tenåring opptrådte Anita sammen med Roy Black og alene i alle de største tv-showene i Tyskland, Sveits og Østerrike. Både i disse showene og på mange megakonserter med 12-16.000 mennesker opptrådte hun sammen med toppdivisjonen av tyskspråklige stjerner. Hun hadde også hovedrollen i tre tyske spillefilmer tidlig på 70-tallet.

Anita Hegerland – internasjonal stjerne på 80-tallet

På 80-tallet hadde Anita et suksessrikt samarbeid med engelske Mike Oldfield, som hun også var samboer med i seks år fram til 1991. Hun var en av hans viktigste vokalister på denne tiden, ved siden av artister som Bonnie Tyler og Maggie Riley.

De siste årene: Etter noen år da hun prioriterte et roligere liv som mor, vendte Anita tilbake til scenen i 2010 som rockestjerne med sitt nye band Starfish Band. Under festspillene på Elverum satte hun publikumsrekord med 2500 mennesker med på allsangshow med mange av de gamle sangene hennes fra 70-tallet. Og om kvelden kjørt hun et forrykende rockeshow med Starfish.

Året etter ga Anita ut et nytt, rocka album – ‘Starfish – sammen med sitt nye band. Produsent for albumet, og gitarhelt på flere av låtene, var Ronnie Le Tekrø. Denne platen lå på førsteplass i utrolige 48 uker på listene i Finland!I 2011 og 2012 var hun en av hovedgjestene i to av Tysklands mest populære tv-show, og fikk store oppslag i Europas største avis BILD Zeitung.

I 2014 deltok hun i showet ‘We love the 80s‘ på Telenor Arena, foran 17.000 mennesker, der Samantha Fox, Kim Wilde, Nik Kershaw, TNT var blant de andre artistene. Dette året gjorde hun 43 show i Norge, samt flere i utlandet.

I 2015 ble Anita Hegerland innlemmet i The International Rockabilly Hall Of Fame i Jackson, Tennessee, USA. En stor ære, som første norske kvinne!
Samme år satte hun opp nytt, spesialskrevet show på Drammens Teater, der hun vartet opp med musikk fra sine 45 år i rampelyset. Med seg hadde hun blant andre den fantastiske tenoren Lars Hansen, finalist i Norske Talenter 2015, dansere, korister og selvfølgelig Starfish Band: Nils Mathisen, Sid Ringsby, Espen Rogne og Tom Arne Fossheim.

2016 ble et enda mer aktivt år. Anita lanserte ny plate digitalt, på årets første dag – et jubileumsutvalg av nyinnspillinger av sterke låter gjennom 45 år på scenen.

Anita og hennes faste gitarist Espen RogneHele 151 konserter har hun gjennomført i Norge og Sverige gjennom året! Sammen med sin faste gitarist Espen Rogne har hun gjennomført en rekke konserter for Den Kulturelle Spaserstokken. Mange gode gamle fans gleder seg stort over gjenhøret med Anita og sangene hun først ble kjent med.

Flere høydepunkter fra 2016: Anita opptrer på ‘Powernight på et fullsatt Lillestrøm Kulturhus i april foran 500 elleville damer som alle hadde vokst opp mned Anita og hennes sanger.

I juni åpner Anita Byfesten i Lillestrøm sammen med Espen Rogne. Dette skjer på et fullsatt Strømmen storsenter. For øvrig første gang Strømmen er med og arrangerer Byfesten i Lillestrøm. Stor suksess.

Anita blir invitert til Finland i juni og opptrer der for første gang. På ærverdige Alexandra Teateret i Helsinki, den tidligere Operaen, sammen med Finlands største mannlige artist gjennom tidene Jari Sillanpää.

Anita blir invitert som spesialgjest til å opptre i duett sammen med Jari på finsk TV YLE i et portrettprogram om han, som ble sendt 7 januar 2017. Jari har vært en stor fan av Anita siden han var 7 år gammel. Anita har mange gamle fans i Finland og solgte mange plater der som liten, i tillegg til på 80tallet sammen med Mike Oldfield.

Samme uke opptrer Anita Hegerland på NRK1 TV i den populære St-Hanssendingen fra Stavern, sammen med sin gitarist Espen Rogne og pianist Nils Mathisen.

I august blir Anita Hegerland invitert til Lysekil i Sverige og er det store hovedtrekkplasteret på det årlige mosjonsløpet ”Musselloppet”. Konfransier var den legendariske Ulf Elfving, kjent fra svensk radio og tv.

I september opptrer Anita som eneste artist på et stort event for Rikshospitalet i Oslo med stor suksess! Samme måned reiste Anita over til Zwickau i Tyskland og opptrådte sammen med sin yngste datter Kaja i det populære TV-programmet ‘Meine Stars mit Stefanie Hertel’, sammen med flere av Tysklands største stjerner på TV-kanalen MDR. Stor suksess!

På veien dit stoppet Anita først i Berlin og opptrådte unplugged og live sammen med sin gitarist Espen Rogne på Antenne Brandenburg og Radio Berlin 88.8, de to største radiostasjonene i Berlin! Det ble også gjort et stort portrettintervju av Anita på begge steder, som allerede har blitt sendt i reprise et par ganger i 2017. Den kanadiske artisten The Weeknd var også i radiostasjonen samtidig som Anita.

I september inviterte Anita den legendariske hollandske gitaristen Jan Akkerman til Norge, og sammen med Jan og sin gitarist Espen Rogne gjør hun tre konserter i Norge bl.a på Hard Rock Cafe i Oslo og på Jessheim og Lillehammer. Stor suksess og flott oppslag i Hamar Byavis med overskriften ”Verdensstjerner på BB Lydverket”.

I oktober opptrer Anita for tredje gang som hovedtrekkplaster på Oktoberfesten på Bragernes Torg i Drammen foran et fullsatt telt både fredag og lørdag.

Anita med datter Kaja på tysk TV

Anita med datter Kaja på tysk TV

I november drar Anita for andre gang over til Tyskland og er denne gang invitert til å opptre i Tysklands nest største TV-show ”Heiligabend mit Carmen Nebel” med den populære programlederen Carmen Nebel! Opptaket til den tre timer lange sendingen ble gjort i legendariske Bavaria studio i München i november, og sendingen ble sendt ut på selveste julaften 2016 i beste sendetid kl 20.15 til millioner av tv-seere i hele Tyskland og Østerrike!
Anita opptrådte sammen med sine to døtre Greta og Kaja og sitt barnebarn Emmeline og sammen med dem var de største stjernene i Tyskland i tillegg til Den Russiske Statsballetten og den verdenskjente fiolinisten Andre Rieu og hans orkester.

I forkant av denne sendingen ble Anita Hegerland slått opp som hovedtrekkplasteret i denne store tv-sendingen avbildet som den eneste i både ”Hör Zu” og ”GONG”, de to største tv/radio-programbladene i Tyskland med flere millioner ukentlige lesere!

I etterkant ble Anita også fremhevet i tysk presse som ett av høydepunktene i sendingen!

I desember er hun hovedoppslag på nettsiden i Europas største avis, tyske BILD Zeitung på kultursidene deres på nettet med 9 millioner daglige lesere i en hel uke med flott omtale! I tillegg til hele baksiden i den fysiske avisen, som utgis daglig og som har millioner av lesere.

I november og desember gjorde Anita til sammen 22 julekonserter i Norge og Sverige, hvorav syv av disse var sammen med den fantastiske tenoren Lars Hansen, Anitas nye duettpartner og finalist fra Norske Talenter 2015. De høstet mange lovord og fikk flotte presseoppslag i flere lokale aviser etter konsertene.

En stjernevokalist – passer like godt på stadionshow som på intimkonserter
Anita er historisk i Norge, etter over 40 år i musikkbransjen, er hun ennå Norges mestselgende soloartist noensinne, med et salg på over 7 millioner plater. I tillegg har hun deltatt på nesten 23 millioner samleplater i verden. Og hun er en av kun en håndfull norske artister, som har opplevd megasuksess særlig i Sverige og Tyskland, men også resten av verden!

Et amatøropptak fra Sande Kirke under juleturneen 2016 viser hvordan Anita også kan tolke norske folketoner og salmer med sår nærhet, med sin fantastiske stemme.

Besetningen hun hadde med seg på juleturneen brukes også i andre sammenhenger: Gunnar Hansen på synth og Espen Rogne på gitar. På juleturneen 2016 samarbeider hun også med Lars Hansen, en stor stemme fra Norske Talender 2015.

Anita Hegerland på RockipediaAnita Hegerland på Rockheim

Share Button
Bestill Anita Hegerland!

OBS: Alle felt merket med * må fylles ut!
Navnet ditt *

E-post *

Telefon *

Emne *

Melding *

Frikk Musikk

Tlf. 92 68 72 12 – epost post@frikk.no