Dag Erik Pedersen

Publisert 10. aug 2012

 

Dag Erik begynte sin foredragskarriere i 1997 da han måtte hoppe inn for å holde et foredrag for sin mentor Frank Beck som hadde dobbeltbooket en jobb. Frank Beck var en av de aller største på foredragsscenen i Norge på 90-tallet.

Det ble en grufull opplevelse for Dag Erik. Etter 3 minutter visste han rett og slett ikke hva mer han skulle si. Han bestemmer seg for aldri å gjøre det igjen før han kan gå på scenen å snakke om noe han virkelig kan stå for, noe folk kan ta med seg videre i sine liv. Og slik ble ”Aldri God Alene” skapt.

”Aldri God Alene” er den enkle historien om å tenke annerledes i livet. Det er et lynkurs i kunsten å snu negative tanker til å bli positive, men det handler like mye om å forstå hvor viktig du er for laget ditt og hva din jobb egentlig betyr. Historien starter med den lille gutten som ble sist i alle sykkelritt, men som senere blir kaptein på de største lagene i verden og vinner mange profesjonelle sykkelritt.

  • Aldri God Alene er Norges mest etterspurte foredrag
  • Aldri God Alene har den beste evalueringen og et budskap publikum husker lenge.
  • Aldri God Alene er nå klart i sin engelske versjon, utarbeidet av to engelske oversettere og en profesjonell engelsk tekstforfatter.

De viktigste temaene i forelesningen er:

  • Hva gjør jeg for å bli den optimale lagspilleren på mitt lag?
  • Hvordan skal jeg tenke når arbeidsmengden dreper meg?
  • Hvordan skal jeg lære meg å sette meg mål?
  • Hvordan skal jeg øve på å snakke positivt til meg selv og andre?

Forelesningen varer 1 time og 20 minutter. Den kan kombineres med annet program, eller kombineres med team building-øvelser av typen Mesternes Mester – noe som er svært populært.

Dag Erik Pedersens TV-historie

Dag Erik begynte å jobbe i TV Norge høsten 1994. Det var Hallvard Flatland som overtalte Dag Erik til å bli programleder på kanelens nye sportsatsing. Det handlet i all hovedsaklighet om direkte sendte Bundeliga kamper hver lørdag. «Det var et mareritt fra første øyeblikk», sier Dag Erik. «Min første direkte sending var en skandale, rett og slett», sier han. «Jeg så konstant i feil kamera, glemte hvilken kamp jeg skulle sette over til og alt det der», innrømmer han.

Hallvard Flatland var heller ikke særlig overbevist og trodde ikke dengang på et langt TV-liv for nybegynneren.

Etterhvert gikk det heldigvis litt bedre og Dag Erik fikk sjansen til å bli med på TV Norges nyhetssatsing med Lars Jacob Krogh i hovedrollen. Den som fikk meg inn i journalist lære var Halbjørn Saunes som var nyhetssjef. Han åpnet for en helt annen journalistisk plattform for meg å stå på og jeg kan ikke få takket ham nok for det. Dag Erik forteller:
– Jeg ble på TV Norge i 2 år og lærte en hel masse – særlig av Hallvard som var en mester, naturligvis, men også av Halbjørn Saunes. Da Flatland solgte TV Norge i 1996, sluttet jeg. Min tilhørlighet til kanalen forsvant fullstendig. Og som ved et lykketreff får jeg muligheten i NRK høsten 1996 – på TV Sporten. Det ble den morsomte perioden i mitt liv. Å komme inn på samme avdeling som alle NRK legendene på TV Sporten, var et eventyr for meg. Det minte meg om å da jeg kom til Bianchi i Italia 15 år før. Jeg var en ren hjelperytter; en læregutt, sier Dag Erik.

– De første åra var jeg reporter, men så ble jeg forfremmet til å være med på direkte sendinger. Første gang det skjedde var under Nagano OL i 1998 på hopp og kombinert.

– Etter hvert ble det skøyter med Ove Eriksen som lærte meg en hel masse om det å formidle, ikke minst ga han meg troen på meg sjøl. Vi utviklet skøytesendingene såpass at Kjell Kristian Rike plutselig en dag kom til meg og mente jeg ville passe perfekt til direktesendingene i nordiske grener og i skiskyting. Jeg kunne ikke tro det var sant, sier Dag Erik. Nå fulgte en læringskurve som var loddrett. Dag Erik blir med på alle store VM og OL sendinger og hans posisjon i sendingen omgjort fra intervjuer til programleder. Deretter ble det studio jobbing på Marinlyst både i nyhetsflaten på kvelden, sportslørdag, sportssøndag og Sportsrevyen.

Etter noen år begynner Dag Erik å utforme sine egne programmer, laget en underholdningsserier som het Mitt Mekka, var programleder 2 ganger i den store tv aksjoner, laget dramaserie «Deadline Torp» med Nils Gaup og dokumenteren om Kong Harald. I tillegg har han laget en mengde portretter for Lørdagsrevyen av kjente personligheter som fredprisvinner Rigoberta Menchu, Paul McCartney, Rod Stewart, BB King, Andrea Bocelli og Micael Persbrandt for å nevne noen. Noen ganger må jeg klype meg sjøl i armen for å tro at dette virkelig skjedde meg, sier Dag Erik i dag.

– NRK har bygd meg opp som TV profil og skapt den jeg er på TV i dag. Det er derfor jeg aldri kommer til å forlate kanalen så lenge jeg jobber i TV, sier han.

Bestill Dag Erik Pedersen til ditt arrangement: booking / kontakt: post@frikkmusikk.no Tlf 92 68 72 12


 

Share Button
Bestill Dag Erik Pedersen!

OBS: Alle felt merket med * må fylles ut!
Navnet ditt *

E-post *

Telefon *

Emne *

Melding *

Frikk Musikk

Tlf. 92 68 72 12 – epost post@frikk.no

Nytt og diverse om Dag Erik Pedersen

Dag Erik Pedersen med bok om Kong Harald, Idrettskongen