Anita Skorgan

Publisert 27. des 2016

Anita Skorgan, bildeAnita Skorgan begynte å spille piano og hadde sin første offentlige opptreden, allerede som femåring i Gøteborg konserthus. Hun ble opptatt i NRKs jentekor i 1968 under ledelse av Marie Foss og deltok i mange større TV produksjoner med koret, også som solist.

Anita Skorgan var med på å vinne «The Silver Rose Bowl», som betyr beste kor, uansett klasse, i den verdensomspennende korkonkurransen «Let the people sing» med NRK koret i 1972. Som 14 åring ble hun oppdaget i TV programmet Hylands hörna, da hun spilte klassisk piano. Anita ble også «Ungdommens pianomester» samme år. Hun har faktiskt også mellomfag i musikkvitenskap, og er faglærerutdannet på klaver. Anita Skorgan har siden 16 års alder livnært seg som artist, musiker og låtskriver.

Hun har representert Norge i MGP to ganger som soloartist. Hun var første kvinnelige artist med egenskrevet låt, da hun stilte med sangen «Oliver» i 1979. Anita var også med to ganger som artist og låtskriver sammen med Jahn Teigen på «Do re mi» og «Adieu».

Anita har også vært i store teaterforestillinger, som rollen Mimi i rockversjonen av La Boheme på kammeroperaen i Wien og senere på Den Norske Opera – og bla rollen som Snøhvit for Riksteateret. Hun har også arrangert og produsert musikk for andre artister, bl a Karoline Krüger, Nissa Nyberget og Jahn Teigen. Den største kommersielle suksessen opplevde hun sammen med Jahn Teigen i 1984, da de solgte 120 000 av CDen «Cheek to cheek». Anita Skorgan har en liste hos TONO på ca 150 sanger, hun har gitt ut ca 15 utgivelser, med i hovedsak eget materiale. Anita har vært nominert til Spellmannsprisen 5 ganger. Fikk den i 1979. Gjennom de siste 24 årene har Anita Skorgan opptrådt med julekonserter i større kirker rundt i Norge. Høsten 2011 kom hun ut med CDen «På gyllen grunn», et album med folketoner, inspirert av og innspilt i Emmanuel Vigelands mausoleum sammen med Rolf Lislevann, lutt, Eivind Aarseth, gitarer, Helge Nordbakken, percussion og Arve Henriksen på trompet. Anita har også holdt konserter i domkirken i Oslo og Kristiansand med «På gyllen grunn» repertoaret sitt.

DVD og CD fra konserten «Jahn Teigen fra Tønsberg», der Skorgan er gjesteartist, ble gitt ut i 2012. Forestillingen hadde 96 utsolgte forestillinger. Hun har vært med med i TV2s «Hver gang vi møtes». De øvrige deltagerne var da Ole Paus, Morten Abel, Lene Marlin, Kurt Nilsen, Magnus Grønneberg og Marion Ravn. Anita Skorgan har turnert med Ole Paus og Trondheimsolistene.

Kontakt Anita Skogan på email post@frikkmusikk.no
eller booking telefon 92 68 72 12

Les mer om Anita Skorgan på Rockipedia

Share Button
Nøkkelord: anita skorgan
Bestill Anita Skorgan!

OBS: Alle felt merket med * må fylles ut!
Navnet ditt *

E-post *

Telefon *

Emne *

Melding *

Frikk Musikk

Tlf. 92 68 72 12 – epost post@frikk.no