Vinskvetten med platecomeback etter 12 år

Publisert 14. mar 2017

tbqazjitrb-aozp9ibenbw4alrcdpf1yc8p6d9ecejea

41 år etter oppstarten er det mer liv enn på lenge i den svært populære gruppen fra Salhus i Bergen. Gjengen bak «Fergebillettøren», «Dans på Grasdal» og «No é da helg» har ikke gitt ut ny musikk siden 2005, og fire år etter var det meningen å gi seg helt !

Men nå er stemningen og spillegleden så stor at det både er plate og nytt show på gang.

Skal ha skrivedugnad

– Vi har tenkt å lage en ny plate, hvis det er noe som heter det fortsatt. I det forrige showet vårt spilte vi to nye låter, og nå har vi enda et par til, pluss mange idéer, sier Bjørn Jensen til NRK.

Gruppen har nå bestilt hytte på Kvamskogen for å ta en skikkelig skrivedugnad, slik de pleide gjøre før når det var nytt album på gang.

De nye sangene «Dei fem uimotståelege» og «Ho forsvann på IKEA» fikk begge sin premiere på showet «Livet i Rothålå» høsten 2015.

Ifølge Jensen har gruppen nye låter på gang som handler om alt fra enkemenn på vift til unge fotballspillere med særdeles entusiastiske foreldre på sidelinjen.

Følg med Norges morsomste live band, en forestilling med Vinsketten er en herlig blanding av musikk, teater og masse humor !

Vinskvetten er i dialog med både Ricks teater og platedistributør om det nye prosjektet, som neppe blir klart for publikum før tidligst et stykke ut i 2017.

– En ting vi har veldig lyst til, er å få utgitt den nye platen på vinyl. Det er lenge siden vi har gjort. Jeg vil ha ‘an i neven igjen, sier Jensen.

Kun de to første av gruppens sju album har vært utgitt i det nostalgiske formatet, «Platå» i 1988 og «På helså laus» i 1991. Disse LP-platene er nå samleobjekter.

Bestill Vinskvetten til ditt arrangement her : vinskvetten@frikk.no eller tel 92 68  72  12

Share Button
Nøkkelord: bjornjensen.no