Salty Dog

Underholdning i særklasse!

Salty Dog 50 år. Foto Salty Dog

Salty Dog 50 år. Foto Salty Dog

Salty Dog er et orkester som i 50 år ha gledet publikum på Vestlandet. Bandet består av Einar Stølsbotn, John Steinar Sandven og Eilev Husebø. Salty Dog har en bred sammensetning med melodier fra 1960 – 2020.

De tre medlemmene har lang erfaring med å traktere sitt publikum. John Steinar som spiller tangent instrumenter spiller også saksofon.  Eilev Husebø spiller gitar og keyboard. Einar som er orkesterets vokalist og gitarist, har også lang erfaring med å få publikum i den rette stemningen.

Det er Bandets allsidighet som har gjort de ettertraktet blant publikum og arrangører, og ikke minst at de spiller med ”glimt i øye”. Dette gir stor stemning og fantastisk danselyst.

Orkesteret har ellers «fokus» på topp lyd og lysutstyr, som trengs for å sette den rette kvaliteten på arrangementet.

Salty Dog kom i 2019 med sitt 5 album. Albumet har fått tittelen ”COVER”, og henter fram det beste fra gruppens repertoar. Sammensetningen av låter, gir danseglede, og er svært hyggelig å høre på.

Med den profesjonelle innstillingen og det rette fokuset, er Salty Dog blant de beste orkestrene som opererer i det norske markedet.

Satser dere på dem, så satser de på dere.

Ønsker du Salty Dog på ditt eget arrangement?

Send en epost til saltydog@frikk.no

Eller ring dem på mobil mobil 926 87 212

Salty Dog, foto Vidar Trellevik

Salty Dog: Historien

Siden 1973 har Salty Dog reist land og strand rundt med god underholdnings- og dansemusikk.

Men det hele startet i 1972, da orkesteret Attention ble oppløst. Tre av medlemmene i dette bandet var med å starte grunnlaget for SD. Etter en aktiv øvingsperiode våren 73, var bandet klart for spille – jobber. SD var da det eneste pop bandet på Vestlandet med kvinnelig vokalist. Ellen Boldevin ble medlem i gruppen, og bandet fikk derfor en helt annen sound enn de øvrige Bergens bandene.

SD ble fort lagt merke til, og etter et halvt år bestemte medlemmene seg for å satse “proff”. Bandet reiste over det ganske land, fra Tromsø i nord til Arendal i sør. Høsten 74 ble orkesteret oppløst. Nye medlemmer kom til, og med nytt repertoar var SD på veien igjen. Orkesteret spilte på Vestlandet i helgene. Bergen, Stavanger og Sogn og Fjordane var steder der SD var populære.
Våren -78 var det igjen utskiftninger av musikere. Bandet fikk nå to Vokalister, Guri Nesse og Turid Bernes. Med denne besetningen økte populariteten. I 1979 kom Bergen Orkester Forening med utgivelsen av “Bof Stuff”. Dette var et stort LP prosjekt hvor seks av Bergens Beste Band var med.

Så kom 80 tallet, og det førte til enda mer suksess og popularitet. BA hadde våren 1982 en leseravstemning om å kåre Bergens Beste Band. Her var alle bandene på Vestlandet representert. Da avstemningen ble avsluttet, tronet Salty Dog øverst. Deres publikum hadde stemt orkesteret helt til topps.

Gi ikke opp”, som var tittelen på bandets første LP, kom i 1983. I totalt 11 Uker lå SD på Norsktoppen med låter fra dette albumet. Flere arrangører ville nå ha SD på scenen. Bandet startet derfor som semie proff. De reiste igjen og underholdt over hele landet. Avreise var som oftest torsdag fra Bergen med retur mandag morgen, for så å gå rett på jobb. Det var tøft, men utrolig givende for bandet. Fan brev kom fra hele landet. Janne Halvorsen og Cathrine Amundsen, som nå var vokalister, hadde full hyre med å svare på all posten.

SD gikk så høsten 85 i studio igjen for å lage et nytt album. Våren 86 kom singelen “Body Talk” fra albumet og ble en stor slager. Etter en tur innom Norsk Toppen, fikk låten mye radio spilling.
Så med hjelp fra VPB fikk bandet produsert sin første video. Denne ble fremført under den Norske uken på Sky Chanel, med visning flere ganger etter dette.

I mai måned sto SD på scenen i Grieghallen under den internasjonale Grand Prix-finalen. De skulle da underholde for alle som var med på arrangementet. Det ble en fantastisk opplevelse, Og dette resulterte i at Mountan Records ønsket å presentere SD på årets Midem festival i Frankrike. SD ble så invitert til Tyskland for å produsere albumet “Body Talk”. Men i denne perioden var flere av medlemmene lei av all job-
bingen, og orkesteret hadde avslutnings konsert nyttårsaften 86.

Igjen ble det utskiftninger, og våren 87 var bandet igjen aktiv. Bandet konsentrerte seg om spilling i helgene. Gjennom resten av 80 tallet reiste SD bare på Vestlandet. Bandet var da også turneband for Olav Stedje, Stein Hauge og Ellen Boldevin.

I 1993 kom orkesterets tredje album “Do You Wanne Dance”. CD’n ble godt mottatt av publikum. Igjen økte populariteten, og etterspørselen. En av de restaurantene som ønsket å ha bandet, var Bergens storstue Banco Rotto. Her ble SD fast orkester i de neste årene. Med fast base i Bergen hadde orkesteret et flott grunnlag for å fortsette karrieren. Nå besto bandet av 4 personer, men fremdeles sto vokal og korsang sterkt i fokus. Dette bar også repertoaret preg av. Inn mot århundre skifte, hadde orkesteret mange oppdrag i Bergen og omegn.

I 2005 begynte SD å se etter melodier til ny CD. Orkesteret gikk i studio på vårparten 2006. Ut på høsten ble den nye CD`n lagt ut for salg. Albumet “Midnight” inneholder 10 topp låter i ny drakt.
I 2013 ble det igjen utskiftinger av medlemmer, og musikere som tidligere hadde vært med, begynte igjen.

Mange oppdrag ble det både for hoteller, restauranter og private arrangement.
I 2019 kom så CD’n «Cover», som er en hyllest til 70 og 80 talls musikken, i sped noen låter fra dagens spillelister. Her er det dansemusikk som står i fokus.

Orkesteret framstår i dag som et moderne og profesjonelt band. Med godt repertoar, god lyd og profesjonelt lysanlegg, er orkesteret fremdeles blant de beste. Det er hyggelig at det fremdeles er stor interesse for å bruke band. Orkesteret stadig mange oppdrag, og er klar for å spille på ditt arrangement!

Her kan du se alle som har spilt i Salty Dog gjennom årene: Salty Dog medlemmer 50år (pdf)

Share Button
Nøkkelord: salty dog