Bømlo har blitt beriket med ei ny matbok, som Heine Totland gir ut i disse dager. Etter seieren i MasterChef er Totland virkelig på høyden som superkokk. I boka Mat & Musikk kombinerer hanb nettopp de to elementene i tittelen, rikt illustrert med bilder fra Bømlo, der Heine vokste opp.
– For meg er mat og musikk som mat og vin. Jeg hører alltid på musikk når jeg lager mat, sier Heine Totland til Dagbladet.
Boka inneholder 50 oppskrifter som er plassert inn i musikalske kategorier. Klippfiskretten som gav Heine seieren i MasterChef-konkurransen, er selvfølgelig med. Den er plassert i kategorien jazz. Heine har tre favorittspor han ville spilt til denne retten: Pat Methenys Still life talking, Keith Jarretts My song og Karin Kroghs We could be flying.
Paal André Schwital har fotografert både mat og Bømlo-motiv til boka. Etter hvert vil det også komme en facebook-side med spillelister fra Spotify til rettene. Da er det bare å finne fram kokkehatten, sørge for god lyd på kjøkkenet og sette i gang!
Les mer i Bømlo-nytt
Bestill Heine Totland for et oppdrag på ditt arrangement, på epost post@frikk.no
eller på telefon 92 68 72 12.