Frode Alnæs – Dødeladen, Tahiti-festivalen

Publisert 20. aug 2012
Dødeladen, Kristiansund. Foto: Harald Oppedal, commons.wikimedia.org

Dødeladen, Kristiansund.

Dødeladen kulturhus ble etablert i 1999. Huset er en av  Kristiansunds eldste bygninger, et naust fra 1700-tallet knyttet til Tollboden (fra 1600-tallet). Etter talløse dugnadstimer og store investeringer rommer huset nå restaurant og konsertlokale.
TV2 har sendt en programserie med konserter fra Dødeladen. Ole Gunnar Solskjær er medeier med 10%. Dødeladen drives idag av Vikaneset Havhotell.
Tollboden, som ligger vegg-i-vegg med Dødeladen, er under oppussing, og skal etter planen brukes til å formidle stedets og Kristiansunds historie, samt objekter fra glansdagene til henholdsvis Ole Gunnar Solskjær i Manchester United, og Frode Alnæs i Dance With A Stranger.

Tahiti-festivalen
Arrangeres hvert år siste uke i juni, med base i Dødeladen i Kristiansund.
Første gang arrangert i 2000
Tahiti-konferansen (2006), konferanse for næringslivsledere
Tahiti-prisen (2006), Skulptur av Nico Widerberg + 100.000 kr som vinneren må donere til en organisasjon som arbeider som arbeider i overensstemmelse med Tahiti-konferansen og -prisens formål: øke kunnskapen om globale forhold utviklingstrekk av betydning for Norge og nordmenn.

2006 Gro Harlem Brundtland
2007 Jan Egeland
2008 Frederic Hauge
2009 Mads Gilbert og Erik Fosse
2010 Nobelkomiteen
2011 Sidsel Wold
2012 Erik Solheim

Tahitiprisen tildeles en person som har gjort en særlig innsats for å øke kunnskapen om globale forhold og utviklingstrekk av betydning for Norge og nordmenn.

Åndelig leder og inspirator for Tahitifestivalen er Frode Alnæs

Kilder: Diverse kilder på internett

Du kan bestille Frode Alnæs her: booking@frodealnaes.com

Share Button
Nøkkelord: frode alnæs